Webinar – Ashis in gesprek met Eva Rovers, Philip Elders, Joyce Browne & Nynke Postma
Planetary health: hoe zetten we de volgende stappen? Een uur, bedoeld om je te laten inspireren en je gedachten te scherpen. Ook later terug te kijken.
Op deze pagina linken we naar gebeurtenissen, rapporten en initiatieven, die wij bijdragend vinden aan de professionele dialoog over GOEDE ZORG
Planetary health: hoe zetten we de volgende stappen? Een uur, bedoeld om je te laten inspireren en je gedachten te scherpen. Ook later terug te kijken.
Op 11 april ging Ashis Brahma in gesprek met Bianca den Outer, expert jeugdhulp en preventie, Igor Ivakic, directeur van het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid & Marcel Kerkhoven, huisarts.
Proscoop ontwikkelde samen met Theater A La Carte een theatervoorstelling over gezondheid. De voorstelling is de afsluiting van de campagne ‘Gezondheid werkt’. Een campagne die inspireert met verhalen over gezondheid.
Op veler verzoek organiseert MED-ZERO voor alle studenten in de zorgsector (MBO/HBO/WO) de allereerste Nederlandse cursus Planetary Health en Duurzaamheid in de Gezondheidszorg.
Op 25 februari 2022 was Nynke Postma vanuit Dit is goede zorg mede-organisator van een Duurzame Doorbraak Dialoog met als thema Zorgverleners als vliegwiel voor een duurzame doorbraak?
De Duurzame Doorbraak en Social Tipping Points Coalitie organiseren een Doorbraak-dialoog op Vrijdag 25 februari 2022 om 15.00 – 17.00uur, via Zoom. Wees meer dan welkom en meld je kosteloos aan.
Op 7 februari 2022 ging Ashis Brahma in gesprek met Sietske Rozie en Egge van der Poel over het hand in hand gaan van technologie en humaniteit.
In de zorg is innovatie, creativiteit, doorzettingsvermogen en moed van groot belang. Deze drie zorg medewerkers maken de gezondheidszorg beter en mooier. Saskia Kroes, Angela Vos en Patricia Lapre elk op een unieke wijze.
2022 belooft een mooi jaar vol goede gesprekken te worden. Velen pleiten deze dagen voor meer dialoog, vaak in reactie op de coronacrisis. Soms doen mensen gelijk een voorzet, waar het gesprek over zou moeten…
In deze video opname zie je hoe zes artsen en verpleegkundigen zich op heel uiteenlopende manieren inzetten om de gezondheid van mens, dier en milieu te beschermen en hoe zij zorgverleners willen voorbereiden op de…
Artsen mengen zich in het publieke debat over maatregelen om de Covid pandemie te beheersen en de zorg toegankelijk te houden. De dokters in onderstaand artikel benadrukken het belang verbinding in onze samenleving en pleiten…
Wij werden getipt over het werk van Stichting Mens Achter de Patiënt en stelden een aantal vragen over het hoe, wat en waarom van dit inspirerende initiatief. “Onze ultieme droom is: Mensgerichte zorg door mensgericht…
De KNMG-Gedragscode – de ruggengraat van het professionele handelen van artsen en goede patiëntenzorg – wordt herzien. De eerste concept herziening van de KNMG-Gedragscode is tot en met 27 oktober, voor iedereen online te bekijken.
Op 30 september organiseerden Bert de Graaff en Roland Bal, onderzoekers en beide verbonden aan de Erasmus School of Health Policy & Management, samen met collega’s een hybride symposium getiteld “Dansen met een virus?”
Het is Kinderboekenweek. We interviewden Chantal Walg over haar kinderboek “Anders op zoek naar gezondheid”.
In deze aflevering van www.ditisgoedezorg.nl luister je naar Igor Ivakic, directeur van het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid.
In de aflevering mentale gezondheid en sociale veerkracht in en na coronatijd gaan Louise Gunning (o.a. emeritus hoogleraar gezondheid en maatschappij en voorzitter KHMW) en Karlijn Hermans (Nationale Denktank) met elkaar in gesprek over het…
In het boek “Ministerie van Verbeelding; idealen en de politieke praktijk” (uitgeverij Balans, Amsterdam) schetst Bussemaker de weerbarstigheid om verbeteringen door te voeren in de zorg.
Duurzaamheid en klimaat is een hot-topic. Afval scheiden, elektrisch rijden, minder vlees eten… De tips vliegen je om de oren. Niet alleen in je persoonlijke leven is winst te halen.
De komende jaren zullen we geconfronteerd blijven met infectieziekte uitbraken en andere crises. Potentieel zeer indrukwekkende gebeurtenissen.
Op 12 juli 2021 stuurde demissionair Minister Ollongren het rapport ‘Nederland na de crisis; perspectief voor en door de samenleving’ naar de Tweede Kamer.
In deze podcast van www.ditisgoedezorg.nl vertelt Prof. dr. Jan Kremer hoe zijn beeld over goede zorg veranderde gedurende zijn loopbaan.
Iedere dag verlenen honderdduizenden mensen in Nederland zorg aan anderen. Dat gaat lang niet altijd vanzelf. Wij geloven in de kracht van dialoog.
Door corona staat de mentale gezondheid van jongeren onder druk. Veel scholen willen hier graag aandacht aan besteden. Maar hoe?
Via LinkedIn kregen we het net uitgekomen boek “Professionaliteit in de zorg” in beeld. Ruim 40 auteurs hebben hun gedachten over professionaliteit en zorgverleners gedeeld. Een prachtige inspiratiebron voor dialogen over goede zorg. We interviewden…
Cindy Hobert is directeur van OZOverbindzorg. In 2013 startte zij dit initiatief vanuit de huisartsenpraktijk in Luttenberg. OZOverbindzorg biedt een digitaal platform waarin alle betrokken hulpverleners én de patiënt een betrouwbaar en transparant netwerk vormen.
Dit helpt bij goede zorg: de grenzeloze risicodialoog Een aanvullende gesprekstechniek voor doelgericht omgaan met onzekerheden We zitten inmiddels ruim een jaar in de coronapandemie.
Conflict is een krachtige motor om goede zorg te leveren Ik houd van conflicten. Niet van ruzie, dat is iets anders, namelijk een slechte reactie op een conflict. Wél in de zin van: conflicterende perspectieven.
Een weg uit het bureaucratische moeras met de Doorbraakmethode Een handleiding met instrumenten voor maatwerk dat geen willekeur produceert.
Goede zorg én goede volksgezondheid Wat is goede zorg? Het lijkt een eenvoudige vraag, maar er is niet één antwoord. Er zullen patiënten zijn die zeggen “dat is een behandeling die mij van mijn kwaal…