Wij geloven in de kracht van dialoog

Stichting Dit Is Goede Zorg faciliteert en moedigt goede gesprekken over zorg aan.

Een dialoog groeit alleen als steeds meer mensen zich hierbij aansluiten.

Sluit jij je bij ons aan?

De kracht van dialoog

We maken ons zorgen over mensen die op dit moment onvoldoende worden geholpen in ons super gespecialiseerde, en soms lastig te doorgronden, zorgstelsel. We maken ons ook zorgen over zorgverleners die voelen dat zij andere zorg willen leveren, maar dit nog niet kunnen doen in ons huidige zorgstelsel. Wij denken dat dit beter kan.

Wij geloven in de kracht van dialoog, waarin alle stemmen gehoord kunnen worden, ook die van de aanvankelijk minder luide stemmen. Stichting Dit Is Goede Zorg faciliteert en moedigt goede gesprekken over zorg aan. Dit doen wij o.a. door het geven van lezingen en workshops, door samen te werken met zorgverleners, gemeenschapsinitiatieven en allianties, door het maken van podcasts en webinars, en door bij te dragen aan het onderwijs van toekomstige zorgverleners zodat het onderwijs beter aansluit op de praktijk.

Een dialoog groeit als steeds meer mensen zich hierbij aansluiten. Wil jij meedoen? Doneer. Jouw donatie helpt ons om de dialoog over goede zorg te kunnen opzoeken en iedereen een stem te geven. Alle beetjes helpen. Het doneren gaat snel en eenvoudig. Doneer je liever een beetje van je tijd, wil je je talenten voor ons inzetten (e.g. fotografie, tekst, film, podcast, ….), heb je een ruimte om dialogen in te kunnen voeren, of wil je op een andere wijze doneren? Mail dan naar dialoog@ditisgoedezorg.nl

Onze thema's:

Planetaire gezondheid

De klimaat- en biodiversiteits crisis is een gezondheidscrisis. Een crisis die naast schade aan mens, dier en milieu, ook leidt tot hevige emoties en verdeeldheid. Daarmee is het één van de meest ingewikkelde onderwerpen.

Gelijkwaardige gesprekken in de zorg

De meeste zorgverleners willen van betekenis zijn voor patiënten en cliënten, maar ervaren dat het zorgstelsel hen vaak belemmert om dit te kunnen doen.

Onderwijs

Het huidige onderwijs van zorgverleners sluit onvoldoende aan op de praktijk van nu. DIGZ gaat graag in gesprek met allen die het onderwijs van zorgverleners bij hoge scholen en universiteiten vorm geven.

Behoud zorgverleners door goed werkgeverschap

Zorgen voor zorgverleners is hoog nodig en gaat niet vanzelf. Goed werkgeverschap is de basis voor gezond en veilig werken. Applaus is niet genoeg.